У земельному кадастрі запрацював автоматичний розрахунок НГО

Державна служба геодезії, картографі та кадастру з 19 жовтня впровадила новий функціонал, що дозволяє автоматично розрахувати нормативну грошову оцінку земельної ділянки, розташованої у межах населеного пункту.

Розрахунок можливий за умови наявності в Державному земельному кадастрі відомостей як про НГО земель населеного пункту, так і про саму земельну ділянку, говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства.

«Зазначений функціонал дозволяє провести автоматичний розрахунок нормативної грошової оцінки земельної ділянки та отримати його в електронному вигляді в особистому кабінеті на порталі «Е-сервіси» Держгеокадастру. Весь процес відбувається без участі фахівців територіальних органів Держгеокадастру, водночас обов’язковою умовою є наявність усіх необхідних для цього документів. У такий спосіб людський фактор, який до сьогодні був вирішальним, усувається. Також відбувається значна економія часу», — пояснюється у повідомленні.

Зауважується, що у разі неможливості автоматичного розрахунку НГО земельної ділянки, такий розрахунок здійснюватиметься працівниками територіальних органів Держгеокадастру з використанням відповідної наявної технічної документації.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *