У Раді розповіли, скільки пропонують закласти в бюджет на дотації аграріям

Додаткові 10,4 млрд грн на фінансову підтримку аграріїв та 500 млн грн для надання кредитів фермерським господарствам.

Такі пропозиції змін до проєкту бюджету на 2023 р. просять внести депутати парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики, говориться у повідомленні Верховної Ради України.

«Ми розуміємо, що сьогодні держава живе в екстремальних умовах, і більшість витрат мають бути спрямовані на оборону. Однак сьогодні аграрії — це основа економіки, — зазначив голова комітету, народний депутат Олександр Гайду. — 200 млн грн на фінпідтримку аграріїв, які закладені у проєкті бюджету, це надзвичайно мало. Тому сподіваємося, що нас почують, і видатки на підтримку аграріїв будуть збільшені».

Відповідні звернення аграрний комітет спрямував до Комітету з питань бюджету, Кабінету Міністрів України та Міністерства фінансів України.

У ВРУ нагадали, що через повномасштабне вторгнення програми підтримки аграріїв були призупинені — кошти спрямували на оборону. Продовжує працювати програма кредитування «Доступні кредити 5-7-9%». За рік понад 33 тисячі сільгосптоваровиробників залучили кредитів на суму понад 62,5 млрд грн.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *