Визначено переможців грантового конкурсу Сади Перемоги

Організатори грантового конкурсу для громад «Сади для Перемоги» обрали переможців, які отримають фінансування для реалізації ідей із підтримки локальної продовольчої безпеки чи розвитку сільського господарства.

Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Переможцями стали 8 громад:

  • Білозірська Черкаської обл.;
  • Бобрицька Черкаської обл.;
  • Краснопільська Вінницької обл.;
  • Миронівська Київської обл.;
  • Новопокровська Дніпропетровської обл.;
  • Пирятинська Полтавської обл.;
  • Чернівецька Вінницької обл.;
  • Чигиринська Черкаської обл.

Зазначається, що конкурс стартував у вересні. Його організували ініціатива «Сади Перемоги» від проєкту SURGe, що фінансується урядом Канади, та БФ «МХП-Громаді» у партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України. До участі в конкурсі подали заявки майже 80 громад, які мають ідеї з покращення своєї ситуації з продзабезпеченням. Громади, які перемогли в конкурсі, отримають фінансування у розмірі до 250 тис. грн.

Кошти гранту громади зможуть використати на техніку для обробки землі, на необхідні засоби для вирощування, зберігання і переробки сільськогосподарської продукції, впровадження новітніх технологій та інші заходи, що сприяють підвищенню продовольчої безпеки.

Термін реалізації проєктів — від 2 до 12 місяців.

«Ми бачимо велику активність серед громад на прикладі цього конкурсу. Це говорить про те, що вони цілком розуміють свою відповідальність за власну продбезпеку і розвиток. І не лише розуміють, а й шукають шляхи досягнення своїх цілей. В умовах війни це питання особливо гостре: як забезпечення населення громад харчами, так і фінансова допомога ззовні. Тому ми з партнерами раді створити можливості для тих, хто попри все прагне розвиватися», — зазначив директор Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України Ігор Віштак.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *