В Україні створили карту інвестиційних та бізнес можливостей

Європейська Бізнес Асоціація та Global Business for Ukraine спільно з Ukraine Invest запустили Карту інвестиційних та бізнес можливостей України для пошуку та залучення нових інвестицій.

Про це говориться у повідомленні Європейської Бізнес Асоціації.

«Цей інтерактивний інструмент допоможе потенційним інвесторам дізнатися про наявні інвестиційні можливості в різних регіонах України, їх деталі та характеристики, а також залишити заявку у разі зацікавленості. До того ж карта містить інформацію про кожен регіон України — розмір, населення, оподаткування, освітні заклади, природні ресурси, розвинені галузі тощо», — говориться у повідомленні.

Зазначається, що проєкти на карті можна відсортувати за регіоном чи індустрією. Опис кожного проєкту містить відомості про його ініціатора, статус, локацію, інвестиційну можливість, суму інвестицій та деталі щодо цілей та термінів реалізації. Наразі на карті вже налічується 81 проєкт, які охоплюють 14 індустрій — агро, будівництво, транспорт і логістика, переробна, харчова, паливна галузі, легка/важка промисловість, туризм, освіта/розвиток, видобування, поводження з відходами, охорона здоров’я, адміністративне та допоміжне обслуговування.

«Інвестиційний потенціал України є колосальним, хоча й тимчасово послабленим війною. Навіть у таких складних умовах ми бачимо, що економіка країни продовжує працювати, є зацікавленість уже працюючих та нових інвесторів до низки секторів. Так, розумію, можливо, не кожен інвестор готовий вже вкладати кошти, проте вже зараз слід вивчати потенційні можливості, шукати партнерів, з ким працювати тощо. Для цього, власне, ми і запустили Інвесткарту — зручний інструмент для підбору актуальних інвестиційних проєктів. Адже про майбутнє слід думати вже зараз, адже після Перемоги України бажаючих інвестувати буде значно більше, а фінансовий поріг для входу буде значно вищим!» — коментує виконавча директорка ЄБА та співзасновниця GB4U Анна Дерев’янко.

Уточнюється, що минулого року ЄБА запустила ще й свою екстратериторіальну одиницю — Global Business for Ukraine, аби ділитись з глобальними компаніями інформацією про ситуацію та настрої бізнесу, допомагати з пошуком партнерів, стейкхолдерів в Україні, серед бізнесу, що працює в країні, підтримувати потенційних інвесторів, які зацікавлені, розглядають варіанти інвестування і вивчають існуючі пропозиції.

«Зверніть увагу, для більшої зручності рекомендуємо вивчати карту з лептопа, де зображена вся карта з клікабельними регіонами, адже в мобільній версії карта відображається, демонструючи кожен регіон окремо», — додали в ЄБА.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *