Тваринники Львівщини отримали 33,7 млн. грн дотацій

У 2022 р. господарства Львівщини, які утримують корів, у першій половині року отримали дотацію з обласного бюджету, а у другому півріччі — з державного. Загальна сума дотацій із цих двох джерел склала 33,7 млн грн.

Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА.

Відзначається, що Львівщина у 2022 р. виділила майже 7,5 млн грн на підтримку мікро- і малих підприємств у вигляді дотацій на корів. Загалом підтримку було розподілено між 109 отримувачами, серед яких 32 зареєстровані сімейними фермерськими господарствами.

За інформацією департаменту, з метою стабілізації спаду поголів’я ВРХ та розвитку галузі скотарства суб’єктам мікро- та малого аграрного бізнесу у 2022 р. з обласного бюджету надавалась фінансова підтримка у вигляді дотації за утримання корів усіх напрямів продуктивності в розмірі 2500 грн на одну голову. Загалом дотацію з обласного бюджету було надано на утримання 3000 корів усіх напрямів продуктивності. 

За словами директора департаменту Тетяни Гетьман, на 2023 р. з метою нарощування поголів’я корів у господарствах усіх організаційно-правових форм шляхом відтворення та стимулювання закупівлі племінних або високопродуктивних корів у межах затвердженої Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 рр. для підтримки виробників галузі тваринництва передбачено дотацію за приріст поголів’я корів.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *