Страхування інвестицій від воєнних ризиків: що це дасть агросектору

Бізнес боїться інвестувати в Україну у нинішніх умовах повномасштабної війни, оскільки можна все втратити через ракетні атаки й бомбардування з боку росіян. Однак багато підприємців готові вкладати гроші.

Про це розповів народний депутат, член парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук, говориться у повідомленні Верховної Ради України.

Він зазначив, що саме для покращення інвестиційного клімату і підтримки бізнесу був ухвалений законопроєкт №9015.

«Цей законопроєкт пропонує дозволити Експортно-кредитному агентству страхувати інвестиції, зокрема в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення. Насамперед це направлення на страхування логістичних можливостей сільськогосподарської продукції до країн ЄС, страхування заводів із переробки сільськогосподарської продукції, щоб ми постачали не сировину, а готову продукцію», — пояснив парламентарій.

Він наголосив, що цей документ дуже важливий для розвитку українського села.

«Якщо будуть застраховані інвестиції, то будуть з’являтися й будуватися в кожній області підприємства з переробки, покращаться логістичні можливості, а це спростить роботу фермерів, відповідно, збільшить дохід як населення, так і державного бюджету України», — резюмував народний депутат.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *