Страхування інвестицій від Світового банку: покриття становитиме 90%

Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA), що належить до групи Світового банку, найближчим часом розпочне реалізацію пілотного проєкту зі страхування інвестицій в Україні на суму $30 млн.

Про це говориться у повідомленні Міністерства економіки України.

«Ця сума вже виділена, і вони готові розпочинати співпрацю з нами хоч сьогодні. Отже, спочатку ми візьмемо один інвестиційний проєкт і відпрацюємо на ньому всі нюанси щодо надання гарантій для іноземних інвесторів. У MIGA вже є такий інструмент як Political Risk Insurance, і в межах цього інструменту є War Risk Insurance», — розповів заступник міністра економіки України Олександр Грибан.

За його словами, наступного року суми на покриття будуть збільшені. Загальний портфель MIGA становить $24 млрд. Передбачається, що після завершення структурування трастового фонду Світового банку, який буде призначений для відновлення України, наша держава отримає $17 млрд на відновлення критичної інфраструктури і стимулювання економічного розвитку. Частка цієї сумі буде скерована саме на страхування ризиків інвесторів.

«Зараз ми почнемо з $30 млн, а вже від того, як ми реалізуємо цей пілотний проєкт, буде залежати сума виділених коштів на наступний рік. Думаю, що сума може бути збільшена десь до $1 млрд у 2023 р. або стати навіть більшою, якщо такий інструмент матиме попит серед інвесторів. Водночас обсяг страхового покриття становитиме не менше 90% від суми інвестиції», — додав Грибан.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *