Стартував прийом заявок на гранти ФАО та ЄС для західних областей

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) оголошує про початок програми грантової підтримки, що стала можливою завдяки фінансуванню Євросоюзу та спрямована на надання інвестиційної грантової допомоги мікро- та малим сільськогосподарським виробникам, кооперативам та асоціаціям виробників географічних зазначень (ГЗ).

Прийом заявок відбувається через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 10 березня 2023 року, говориться у повідомленні ФАО.

Взяти участь у програмі зможуть сільськогосподарські виробники зі Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та частини Чернівецької областей у вказаних нижче ланцюжках доданої вартості.

Львівська область: ягідництво; овочівництво; аквакультура.

Закарпатська область: Гуцульська овеча бриндзя, захищене найменування походження (ЗНП); Гуцульська коров’яча бриндза, захищене найменування походження (ЗНП); Закарпатський мед, захищене географічне зазначення (ЗГЗ); Закарпатське вино.

Івано-Франківська та частина Чернівецької області: Гуцульська овеча бриндзя, захищене найменування походження (ЗНП); Гуцульська коров’яча бриндза, захищене найменування походження (ЗНП).

На основі отриманих заявок ФАО надасть виробникам інвестиційні кошти у розмірі:

  • до 370 тис. грн ($10 тис.) для малих фермерських господарств;
  • до 925 тис. грн ($25 тис.) для сільськогосподарських малих та середніх підприємств, сільськогосподарських кооперативів та об’єднань виробників ГЗ.

«Гранти надаватимуться в українській гривні за переважаючим чинним обмінним курсом, а отримувачі допомоги повинні будуть зробити відповідний внесок — у натуральній або фінансовій формі — у розмірі не менше 10% від вартості запропонованої інвестиції», — говориться у повідомленні ФАО.

Потенційні заявники зможуть відвідати ознайомчий вебінар, присвячений запуску програми. Під час заходу експерти ФАО також представлять покрокові інструкції щодо подання заявок через ДАР. Вебінар відбудеться 10 лютого 2023 року о 15:00-16:00 за посиланням.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *