Нацбанк заборонив бізнесу купувати валюту допоки не витратять наявну

З 6 вересня набирають чинності нові валютні обмеження. Так, підприємства спершу мають використати наявну в них іноземну валюту, а потім, за необхідності, купувати нову на валютному ринку України.

Про це повідомляє Нацбанк.

«Національний банк визначив, що для здійснення розрахунків у іноземній валюті підприємство має спочатку використовувати наявну в нього іноземну валюту, а далі, за необхідності, купувати її на валютному ринку України», — йдеться в повідомленні. 

Відзначається, що станом на 2 вересня обсяг коштів на валютних рахунках клієнтів – юридичних осіб у банківській системі становить $8,7 млрд. Ця сума не включає кошти бюджету та позабюджетних фондів.

«Зважаючи на це, відповідна норма зменшить попит на іноземну валюту та дасть змогу зберегти міжнародні резерви України, які є важливими для забезпечення оборонних потреб, стабільної роботи економіки та фінансової системи країни», — вважають у НБУ. 

Крім того, інші зміни дозволять банкам продавати населенню більше валюти. До обсягу готівкової валюти, який банк може запропонувати населенню, включатиметься весь обсяг придбаної ним із 13 квітня 2022 р. в громадян безготівкової валюти, а не половина від нього.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *