На Вінниччині розвиватимуть місцеве агровиробництво

Виконком Вінницької міської ради затвердив Програму розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки Вінницької міської територіальної громади на 2023-2025 роки. На сьогоднішній день це єдина подібна програма на рівні муніципалітету.

Про це повідомили у Вінницькій міській раді.  

Відзначається, що програма створена задля стабільного забезпечення населення якісною та безпечною сільськогосподарською продукцією від власного виробника. 

«Всім відомо, що аграрний сектор — одна з найважливіших галузей економіки, оскільки забезпечує продовольчу, економічну та екологічну безпеку і незалежність нашої держави, забезпечуючи чималу частку населення робочими місцями. Програма розвитку аграрного сектору нашої територіальної громади на найближчі три роки має на меті впровадити нові кроки, які забезпечать населення якісною продукцією від власного виробника та збільшать обсяги виробництва», — зазначає радник міського голови з питань агропромислового розвитку Олександр Закорченний. 

Пріоритетні завдання програми — забезпечення розвитку галузі землеробства та глибокої переробки сільськогосподарської продукції; зростання органічного виробництва, тваринництва, зокрема ставкового рибництва та бджільництва на території громади.

Також програма передбачає розвиток особистих селянських господарств, упровадження дорадчих послуг на території громади, удосконалення інфраструктури аграрного ринку, залучення інвестицій та заходи з підтримки суб’єктів господарювання аграрного сектору громади.

За словами вінницького міського голови Сергія Моргунова, розвиток аграрного сектору зараз — це внесок в майбутнє громади.

«Враховуючи специфіку нашого міста до приєднання сільських територій, аграрна тема для нас нова, адже сільським господарством ми ще не займалися. Тож зараз ми намагаємося систематизувати цю роботу в кількох напрямах. Насамперед приєднані території не повинні відчувати себе без уваги, а в основі своїй йдеться про виробництво на землі. Ми маємо надію, що передбачимо всі нюанси і зможемо допомогти їм за рахунок бюджету ВМТГ. Важливо також реалізувати всі плани, передбачені програмою. Дуже важливо налаштувати переробку сільської продукції — це додана вартість для економіки країни, а для міста це важливо зокрема», — зазначає Сергій Моргунов.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *