МВФ покращив прогноз зростання ВВП України

Міжнародний валютний фонд покращив свій прогноз щодо зростання української економіки у 2023 році. Якщо раніше очікували, що ВВП може змінитися від -3% до +1%, то наразі очікують зростання на 1-3%.

Про це повідомив голова місії МВФ Гевін Грей, пише «Економічна правда».

«Українська економіка показала неймовірну стійкість — економічна активність у першому кварталі зросла, енергетична інфраструктура відновилася після атак, валютний ринок стабілізувався, а інфляція почала рішуче знижуватися. Ми очікуємо на сильніше відновлення, оскільки економіка поступово адаптується до умов війни», — повідомив Грей.

Водночас він додав, що перспективи залишаються дуже невизначеними, оскільки війна продовжується.

«Впровадження структурних реформ у межах програми, включно з реформою державного управління, боротьбою з корупцією та управлінням державними інвестиціями, зміцнить інституції та закладе основу для потужного та стійкого зростання. Вони, зокрема, покращать середовище, сприяючи зусиллям з відновлення та реконструкції, які зараз розпочинає влада, і таким чином сприятимуть залученню вкрай необхідних інвестицій приватного сектору», — додав голова місії МВФ.

За підсумками роботи місії МВФ у Відні Україна досягла угоди на рівні персоналу про отримання другого траншу у розмірі $900 млн. Цю угоду ще має затвердити правління МВФ. Очікується, що відповідне рішення буде ухвалено найближчими тижнями.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *