Мінфін готує зміни до правил блокування податкових накладних

Міністерство фінансів уже цього тижня представить зміни, які дозволять зменшити кількість заблокованих податкових накладних.

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп від «Слуги народу» Данило Гетманцев у Telegram.

«Як відомо, у жовтні уряд підтримав пропозицію Мінфіну щодо зміни алгоритмів блокування податкових накладних, внісши зміни до постанови №1165. У зв’язку з цим кількість заблокованих накладних збільшилася удвічі. Статистика наступна: у вересні кількість заблокованих накладних була 0,8%, у листопаді така кількість зросла удвічі — 1,63%», — уточнив Гетманцев.

Він додав, що це створює відчутні проблеми для бізнесу, хоча відсоток заблокованих накладних зараз уже йде на спад — станом на 18 листопада заблоковано вже 1,12% накладних.

«Тому в комітеті за проханням бізнесу ми вже провели декілька зустрічей з представниками бізнесу, експертами та Мінфіном як ініціатором змін щодо вдосконалення системи блокування податкових накладних убік пом’якшення критеріїв. Відповідні зміни повинні бути представлені Мінфіном цього тижня», — додав Гетманцев.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *