Львівщина збільшила підтримку аграрного сектору на 27%

Незважаючи на складний воєнний час, порівняно до суми виділених коштів у 2022 р. на реалізацію Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 рр. обсяг фінансової підтримки аграріїв на 2023 р. збільшено на 27%, або на 7,2 млн грн. Загалом на підтримку аграрного сектору економіки Львівщини в 2023 р. виділено 34,2 млн грн.

Про це повідомляється в розпорядженні голови Львівської ОВА «Про затвердження обласного бюджету  на 2023 рік».

«Підтримка аграріїв у такий непростий час є вкрай важливою. Адже саме аграрний сектор забезпечує продовольчу безпеку країни, сплачує податки, генерує валютну виручку та забезпечує сільське населення роботою», — зазначає директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Відзначається, що надання поворотної фінансової допомоги сільськогосподарським виробникам у межах виконання заходів Комплексної програми у вигляді пільгових кредитів упродовж 2021-2022 рр. аграріям дозволило повернути до бюджету суму за два роки — 14,1 млн грн.

Варто нагадати, що у Законі України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» для Міністерства аграрної політики та продовольства України на програми підтримки  передбачено 281 млн грн. Також фінансовою підтримкою аграрії зможуть скористатися в межах програми «єРобота».

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *