ЄБРР і Нідерланди виділяють €25 млн агросектору України

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) об’єднує зусилля з урядом Нідерландів для підтримки агробізнес-сектору України та забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

Про це говориться у повідомленні банку.

Як зазначається, Нідерланди надають фінансову гарантію у розмірі €25 млн для підтримки приватних компаній, що працюють у критично важливих галузях, пов’язаних із сільським господарством, будь то фермерство чи переробка харчових продуктів, транспортування чи імпорт.

«Підтримуючи сектор агробізнесу України, ми також підвищуємо продовольчу безпеку в усьому світі, зокрема в багатьох країнах, що розвиваються», — пояснив заступник директора відділу зовнішніх фінансових відносин Міністерства фінансів Нідерландів Робін Уйтерлінде.

«Війна проти України ставить під загрозу продовольчу безпеку в усьому світі, оскільки Україна є значним виробником і експортером продовольства. Фінансування підтримає приватні компанії, пов’язані з сільським господарством України, допомагаючи подолати глобальну продовольчу кризу, що насувається», — зазначила керуюча директорка ЄБРР Інес Роша.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *