Гранти: названі найпоширеніші помилки під час подання документів

Міністерство аграрної політики та продовольства України вже отримало від Ощадбанку 58 позитивних заяв на отримання гранту для садівництва та будівництва теплиць. Станом на 9 серпня 2022 р. погоджено 13 заяв у частині садів.

Про це розповів заступник директора департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Андрій Кравченко під час онлайн-вебінару «Як отримати грант від уряду для розвитку власного саду або тепличного господарства».

«Дані грантові програми розраховані на два ключові моменти — створення додаткових робочих місць та можливість вирощування продукції в промислових масштабах для забезпечення продовольчої безпеки», — зазначив Андрій Кравченко.

Серед типових недоліків під час подання документів чиновник виділив наступні:

  • відсутність належним чином розроблених документів висадки насаджень, а також проєктів модульних теплиць;
  • площа земельної ділянки в заяві не відповідає площі, поданій у проєкті висадки насаджень;
  • невідповідність проєкту висадки насаджень критеріям, зазначеним у Додатку 2 в Порядку прийняття рішень Мінагрополітики, зокрема ряд проєктів не містять дані про водозабір, зрошення тощо;
  • невідповідність суб’єкта господарювання щодо провадження діяльності в сфері вирощування сільгоспкультур згідно класифікації видів економічної діяльності;
  • відсутність у поданих проєктах деяких сторінок, неповний пакет документів.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *