Гранти на садівництво: видано майже 110 млн грн

Міністерство аграрної політики та продовольства України в межах урядової програми «єРобота» зі створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства підписало 25 наказів щодо надання грантів на загальну суму 109,5 млн грн.

Як говориться у повідомленні міністерства, три агровиробники з Полтавщини, Львівщини та Волині приєдналися до програми за минулий тиждень.

«Аграрії із 11-ти областей України (Одеська, Полтавська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Волинська, Чернівецька, Закарпатська, Черкаська, Рівненська, Хмельницька) на своїх господарствах вирощуватимуть ягоди та яблунево-грушеві сади. Площі угідь варіюються від 1,34 до 25 га. Загальна площа — 346,85 га», — уточнили у міністерстві.

Суми грантів залежно від площі становлять від 360 тис. грн до 10 млн грн на одного отримувача.
Уточнюється, що станом на 9 вересня 2022 р. до Мінагрополітики від «Ощадбанку» надійшли 79 заявок, з них — 25 погоджено, 28 отримали відмову, 8 проєктів — у стадії опрацювання, 18 відправлено на доопрацювання документів.

Основною умовою для учасників програми є створення робочих місць. Крім того, програма передбачає співфінансування: від 30% власних коштів забезпечує її учасник, а 70% — держава. Цими коштами можна оплатити будь-які витрати, які пов’язані з погодженим проєктом висадки насаджень.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *