Дрібні фермери можуть отримати гранти на доробку зерна

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) запросила бізнес-об’єднання, сільськогосподарські кооперативи та інші суб’єкти господарювання подавати заявки на одержання субгрантів для реалізації програми «Підтримки мікро-, малих і середніх підприємств (ММСП) зернового напрямку в доступі до послуг зі зберігання та сушки зерна».

Про це говориться у повідомленні USAID.

Передбачається надання до 15 субгрантів на забезпечення  ресурсної, технічної та експертної підтримки ММСП, щоб допомогти їм зберегти вирощену зернову продукцію та зміцнити стійкість свого бізнесу в умовах війни. Сукупний бюджет, що передбачається на впровадження 15 субгрантів, складає до 300 млн грн. Остаточна сума кожного субгранту залежатиме від субгрантової діяльності та результатів переговорів.

«Метою субгрантової програми є підтримка стратегічних напрямів аграрного виробництва зернових та технічних культур через забезпечення ММСП додатковими потужностями та послугами з доробки, сушіння та зберігання зерна для подовження терміну реалізації вирощеної продукції та збереження сталості аграрного бізнесу, тим самим забезпечуючи національну продовольчу безпеку в умовах війни», — говориться у повідомленні.

Передбачається, що кошти субгрантів будуть спрямовані на:

  • закупівлю засобів виробництва, в т.ч. сільськогосподарського обладнання для доробки, сушіння та зберігання зерна;
  • закупівлю витратних матеріалів для забезпечення зберігання зерна;
  • закупівлю матеріалів для будівництва тимчасових зерносховищ, у тому числі модульного типу;
  • компенсацію вартості експертної, лабораторної та навчально-інформаційної підтримки;
  • компенсацію організаційних та адміністративних витрат субреципієнтів на здійснення діяльності з виконання цього проєкту.

Очікується, що термін дії субгрантів у межах субгрантової угоди не перевищуватиме одного року. Приблизна дата початку діяльності в межах субгрантів, присуджених за результатами цього конкурсу: 30 вересня 2022 року.

Більше деталей і форми заявки за посиланням.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *