Держпрограма за кошти ЄС: аграріям розподілили 900 млн грн

13 960 фермерів отримають понад 900 млн грн у межах першого траншу програми підтримки малих агровиробників.

Як говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України, це перший перелік отримувачів у межах програми підтримки малих агровиробників на загальну суму понад 1,5 млрд грн, що фінансується коштом бюджетної підтримки Європейського Союзу.

Незабаром виплати отримають:

  • 10 592 учасників програми за напрямом субсидія на одиницю (1 га) оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення. До виплати затверджено 769,1 млн грн на загальну площу 248,1 тис. га.
  • 3 368 учасників програми за напрямом дотація на ВРХ (корови) усіх напрямів продуктивності. До виплати затверджено 147,7 млн грн на 27 864 корів.

«Відтак на підставі затвердженого переліку українським аграріям буде виплачено 916,8 млн грн», — говориться у повідомленні.

Для отримання бюджетних коштів на рахунок необхідною умовою є підписання договору про надання бюджетних коштів з Укрдержфондом. Усім отримувачам із затвердженого переліку такі договори надійдуть найближчим часом до їхнього електронного кабінету у ДАР. Після підписання договору кваліфікованим електронним підписом заявка буде автоматично затверджена до виплати.

Зазначається, що окрім затверджених до виплати заявок на суму 916,8 млн грн, на опрацювання у системі очікують заявки ще на близько 650 млн грн, що у сумі перевищує доступний обсяг фінансування з державного бюджету. Відтак, згідно з Порядком використання коштів, приймання заявок за програмою було призупинено до завершення опрацювання отриманих заявок і визначення доступного залишку. Усі раніше подані заявки будуть опрацьовані у встановленому порядку.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *