Ціни на кукурудзу нижче ринкових, імпортери наполягають на все більшому дисконті

На українському експортному ринку дещо знизилися індикативні ціни пропозиції на фуражну кукурудзу з постачанням з глибоководних портів на умовах FOB попри перспективу її перезимівлі в полях і зниження прогнозів урожаю в ЄС, Аргентині та ПАР.

Про це повідомила керівниця відділу зернових та олійних ринків ІА «АПК-Інформ» Анна Танська.

За словами експертки, тиск на ціни чинили насичення ринку пропозицією і висока конкуренція з боку США та Бразилії, а також зменшення загального імпортного попиту (в т.ч. на тлі макроекономічних факторів).

«Попри пролонгацію «зернової угоди», попит імпортерів за експорту морем залишався низьким, а портові ємності — заповнені через превалювання пропозиції над попитом і ускладнену наземну та морську логістику. Проте термінали поновили свою роботу після блекауту й продовжують пристосовуватися до нових реалій (зокрема, перебоїв з електропостачанням). Реальні пропозиції й надалі надходять за цінами нижче ринкових, а імпортери наполягають на все більшому дисконті. Не додають оптимізму й подальші затримки перевірок суден російськими інспекторами СКЦ, що призводить до збільшення черги і, відповідно, зменшення кількості суднозаходів до портів «Великої Одеси», а також збільшує витрати на демередж», — прокоментувала Анна Танська.

Так, за підсумком минулого тижня індикативні ціни пропозиції на фуражну кукурудзу з постачанням у грудні з портів Чорного моря знизилися на 5 USD/т, до 255-275 USD/т FOB.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *