Аграрних розписок в Україні з початку року видали на 4,3 млрд грн

Агровиробники у 2023 році видали 572 аграрні розписки на загальну суму 4,3 млрд грн, що в еквіваленті становить $117,4 млн.

Про це повідомляє пресслужба проєкту «Розвиток доступу агросектору України до ринків капіталу», пише AgroTimes.

«Середня сума кредиту становить $205 тис, що на 24% менше, ніж минулоріч. Кредитори надають позики частіше під фінансові аграрні розписки, ніж під товарні аграрні розписки. Середня сума позики під фінансову аграрну розписку становить $225 тис., а під товарну — $170 тис.» — уточнили у відомстві.

За залученими обсягами фінансування через аграрні розписки лідером серед областей України є Миколаївщина. Одещина та Вінниччина на другому та третьому місці відповідно. За кількістю виданих аграрних розписок лідером серед областей України є Вінниччина. Одещина та Київщина на другому та третьому місці відповідно.

Кредитування під аграрні розписки надають постачальники матеріально-технічних ресурсів (39%), дистриб’ютори (24%), банки (18%), трейдери-резиденти (3%), переробні підприємства (1%).

Найбільша сума фінансування була залучена під заставу соняшнику ($24,5 млн), ріпаку ($22,1 млн) та кукурудзи ($21,4 млн).

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *