Івано-Франківськ дотуватиме розвиток агросектору

Депутати Івано-Франківської міської ради проголосували за прийняття Програми розвитку сільського господарства громади.

Як говориться у повідомленні міськради, Івано-Франківськ зріс, до громади додалось ще 18 сіл — це великі території, трудові ресурси, сприятливий клімат та вигідне географічне розташування, оскільки близько до кордону з ЄС. 

«Це важливо, бо ми розуміємо, що сільське господарство зараз дуже важливе — це і продукти харчування, і робочі місця. Та, на жаль, все менше людей тримають корів чи займаються ягідництвом. Тому прийняли рішення — будемо давати кошти. В кого буде більше трьох корів — зможуть отримати компенсацію з міського бюджету. Хто займається парниками — відповідно вирощуванням — теж зможе отримувати кошти. Хто поливні системи має, крапельні системи, тому що вони дороговартісні, теж буде отримувати компенсацію з міського бюджету з першого січня. Також ті, хто займаються вирощуванням городини, теж будуть отримувати компенсацію в промислових розмірах», — відзначає міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Він зазначив, що за основу взяли загальнодержавні програми, однак робили більше акцент на виробництві сільгосппродукції, яка потребуює більших людських ресурсів, трудомістка. 

«Починаємо з п’яти заходів. Це є відшкодування до 50%, але на суму не більше, ніж 100 тис. грн суб’єктам господарювання, особистим селянським господарствам вартості придбаної племгосподарствах великої рогатої худоби. Також часткове відшкодування до 50%, але на суму не більше, ніж 200 тис. грн суб’єктам господарювання за придбання посівного матеріалу — це малина, лохина та інша продукція. Так само часткове відшкодування власникам бджолосімей до 50% понесених витрат внаслідок проведених досліджень у випадках підтвердження фактів отруєння бджіл», — зазначили у міськраді.

Також право на відшкодування коштів з міського бюджету матимуть ті мешканці громади, які мають модульні теплиці чи встановлюють системи краплинного зрошення.

Кошторис програми депутати, як планується, ухвалять пізніше.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *