В Ізраїлі випускатимуть біорозкладні добрива

Ізраїльська компанія ICL з виробництва спеціальних мінералів оголосила про випуск сечовини з контрольованим вивільненням ego.x, технологію швидкого біорозкладного вивільнення, призначену для сільського господарства у відкритому ґрунті.

Про це повідомляє Globes.

Це інноваційне рішення досягається за рахунок покриття, яке допоможе фермерам максимізувати продуктивність сільськогосподарських культур, а також обмежити вплив на довкілля за рахунок скорочення втрат поживних речовин та підвищення ефективності використання поживних речовин до 80%.

Технологія вивільнення також дозволяє збільшити або зрівняти врожайність зі зменшеними нормами внесення добрив, може допомогти зменшити кількість та обсяг внесення азоту, а також забезпечує постійне та передбачуване вивільнення поживних речовин.

Технологія вивільнення еqo.x — перша пропозиція на ринку, що забезпечує покриття карбамідом як добрива з контрольованим вивільненням (CRF), яке біорозкладається швидше і спеціально розроблене для відповідності майбутнім європейським стандартам добрив, які набудуть чинності в 2026 році. Це є ключовим інструментом як Європейської стратегії «Від ферми до столу», так і Стратегії ЄС у галузі ґрунтів до 2030 р., які спрямовані на скорочення втрат поживних речовин не менше ніж на 50% до 2030 р.

Президент ICL з інноваційних сільськогосподарських рішень Елад Ааронсон зазначив: «Наша інноваційна технологія забезпечить точне удобрення за рахунок покриття, яке біорозкладається швидше, і допоможе підвищити врожайність, скоротити втрати поживних речовин та спростити застосування добрив. Це не тільки принесе користь фермерам, це також допоможе навколишньому середовищу, оскільки значно зменшить вилуговування поживних речовин як у ґрунт, так і в ґрунтові води порівняно зі звичайними добривами».

ICL розраховує підготувати це інноваційне покриття для фермерів ЄС до 2023 р. та інвестує $20 млн у нову виробничу лінію для технології вивільнення eqo.x на своєму підприємстві в Херлені в Нідерландах.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *