Що таке жатка для комбайна

Що таке жатка для комбайна
Що таке жатка для комбайна

Жниварки для збирання зернових культур є важливим сільськогосподарським навісним обладнанням, необхідним для зрізання та збирання врожаю. Дані агрегати фіксуються до передньої частини комбайна і виконують функцію збору зерна. Пристрої користуються популярністю у фермерів і є незамінними пристосуваннями на сільськогосподарських підприємствах, де стоїть завдання зібрати великий урожай зернових.

Жатки зернозбиральних комбайнів доступні для всіх видів культур. Вони відмінно працюють на підвищення ефективності як невеликих, так і більших аграрій. Отже, вибір зернової жниварки має здійснюватися з великою обережністю і відповідальністю. Розповімо, що таке жниварка і які різновиди жниварок для комбайна найчастіше використовуються в сільському господарстві.

Що таке жатка для комбайна

Жниварка для збирання зернових культур – це спеціальне сільськогосподарське обладнання для комбайна, що кріпиться до передньої частини машини та застосовується для зрізу і збирання зернових та інших культур. Ви завжди можете придбати запчастини на жниварки в магазині Bas.ua, тому що мати запасні запчастини дуже важливо.

На ринку зустрічаються жниварки різних форм, конфігурацій і розмірів. Існують агрегати, здатні з’єднуватися з робочою машиною напряму, і ті, які потребують особливої моделі комбайна для роботи з ним. Під час вибору жатки потрібно керуватися:

  • типом культури, яку необхідно зібрати;
  • масштабами сільськогосподарських угідь;
  • конструктивними особливостями машини, на яку планується встановлення.

Неправильний вибір може знизити як якість, так і обсяги збору врожаю зерна. Таким чином, дуже важливо орієнтуватися в тому, які типи жаток для комбайна існують і коли той чи інший різновид найдоречніше використовувати.

Зернові жатки

Призначені для зрізу і збору зернових культур з дрібними зернами: овес, горох, боби, пшениця, жито та ін. Устаткування оснащене стрічкою з платформою, що обертається, у вигляді брезенту, яка переносить урожай із косарки на молотильний пристрій комбайна для подальшого очищення та відділення зерна від відходів. Конструкція зернових жаток різних модифікацій може дещо відрізнятися. Відтак, трапляються бічні та фронтальні види зернових жаток, конструктивні особливості яких, як правило, зумовлені місцем установлення ріжучих елементів.

Жатки кукурудзяні

Використовується тільки для збирання качанів, під час подрібнення стебел. Відрізняються шипоподібною конструкцією і цікавим ріжучим механізмом із тяговими (подавальними) ланцюгами з 6 ножами на кожному. Завдання ланцюгів – транспортування стебел до комбайна, після чого в роботу вступають протиріжучі ножі (пластини). Також бувають й інші менш популярні механізми для зрізу, проте головний їхній принцип роботи полягає в тому, що поки стебло доставляється до комбайна, воно потроху зрізається до самого качана, завдяки чому до самого комбайна потрапляє мінімальна кількість відходів і побічних продуктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *