Енергетична криза змушує виробників застосовувати лактоферментацію овочів

Процес лактоферментації овочів є стародавнім, але споживачі повернулись до нього під час пандемії. Тепер цю тенденцію переймають промислові виробники.

Про це повідомляє Freshplaza.

Відзначається, що лактоферментація — це старовинний метод збереження продуктів харчування, який знову входить у моду за умов енергетичної кризи. Заснований на воді та солі, цей процес не вимагає варіння чи охолодження і може допомогти зберегти, серед іншого, капусту, моркву чи чорну редьку протягом кількох місяців. Це також сприяє різноманітності раціону за рахунок створення нових смаків і поетапному споживанню овочів протягом усього сезону.

Повідомляється, що ще у жовтні 2019 року Vegepolys Valley у Франції запустила проєкт FLEGME при науковій координації INRAE, щоб структурувати базу знань про ферментовані овочі, їх ферментативні екосистеми, збереження, харчову цінність та кулінарне використання. Ця ініціатива профінансована на 165 тис. євро.

«FLEGME — це експериментальний і дослідницький проєкт. Завдяки різним конференціям дослідники зрозуміли, що не було жодних реальних досліджень чи навіть конкретних правил щодо ферментованих овочів. Під час написання проєкту ми не знали, що відбувається із задіяними екосистемами, тому нам довелося вивчити цю тему, особливо щодо аспекту здоров’я», — пояснює інженер з Vegepolys Valley, який відповідає за проєкт FLEGME, Солен Лериссі.

Сьогодні у Vegepolys Valley вважають, що лактоферментація овочів може стати ще одним виходом для багатьох виробників, які стикаються з надлишком продукції, зі значною перевагою, яка полягає в «можливості ферментувати різні овочі».

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *